Een deel van de gevonden pillen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Honderden pillen tegen psychose gevonden in bosjes bij Cuijk

In het Brabantse Cuijk zijn gisteravond honderden pillen gevonden in bosjes in de wijk Padbroek. Het zou gaan om een medicijn tegen psychoses.

Vanochtend waren buurtbewoners bezig met het opruimen van de pillen. Ze zijn geschrokken van de vondst. "Ik heb zelf een kleine meid en een hond. Ik moet er niet aan denken dat die kleine iets van de grond pakt en in haar mond stopt en dat er dan iets ergs gebeurt", zegt een van hen tegen Omroep Brabant. "Je weet hoe kinderen zijn, die medicijnen zien eruit als pepermuntjes. Wit, rond en ovaal, die stoppen ze zo in hun mond."

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de pillen. "Er zijn weinig concrete aanwijzingen. Er is bijvoorbeeld geen aangifte gedaan van diefstal of vermissing van pillen", zegt een woordvoerder. "Het in bezit hebben van de pillen is ook niet strafbaar."

Bewoners helpen mee met het opruimen van de pillen

De eerste pillen werden gisteravond rond 22.00 uur gevonden. "In een oogopslag zagen we er al meer dan honderd liggen. Daarop hebben we de politie gebeld met de vraag wat we hiermee moesten doen", zegt de vinder tegen Omroep Brabant. Agenten kwamen meteen naar de plek toe.

Even later werden nog honderden pillen gevonden. Buurtbewoners besloten niet te wachten totdat de gemeente in actie kwam en staken zelf de handen uit de mouwen. "Dit kun je niet laten liggen tot de volgende dag, tot iemand het komt opruimen."

Twee scholen in Cuijk hebben ouders en kinderen vanochtend gewaarschuwd. "We vinden het serieus genoeg om de ouders in te lichten en we zijn vandaag extra alert. We passen ons lesprogramma niet aan, maar hebben duidelijk gezegd dat kinderen niet op zoek mogen gaan naar pillen. Als ze toch iets vinden, moeten ze hulp inschakelen. Ze mogen niks aanraken of inslikken. Ik heb al een ronde om de scholen gelopen en heb niks gezien, maar we vinden toch dat we het met zijn allen goed in de gaten moeten houden", zegt Rob Lamers, directeur van OBS Harlekijn en SBO De Wingerd.

Advertentie via Ster.nl