Rusland mag weer hopen na eerste zege op EK tegen Finland

Rusland wint van Finland dankzij mooi doelpunt Mirantsjoek

Rusland heeft op het EK zijn eerste zege in groep B binnen. Na de 3-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen België wonnen de Russen in Sint-Petersburg met 1-0 van Finland.

EK-debutant Finland was tot dit duel de effectiefste ploeg in de EK-historie. De Finnen kwamen zaterdag tegen de aangeslagen Denen (1-0) tot één doelpoging en die was nog raak ook.

De tweede doelpoging, na drie minuten tegen Rusland, leek eveneens een treffer op te leveren. Joel Pohjanpalo kopte net als tegen Denemarken raak, maar scheidsrechter Danny Makkelie keurde de treffer af wegens buitenspel na een seintje van de VAR.

Rusland werd gaandeweg de eerste helft steeds sterker. Zo was Artem Dzjoeba enkele keren kansrijk en schoot Magomed Ozdojev van dichtbij over. De Finnen zorgden slechts sporadisch voor gevaar.

Fraaie goal Mirantsjoek

In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak voor de Russen. Na een mooie combinatie met Dzjoeba krulde Aleksej Mirantsjoek de bal fraai achter doelman Lukás Hrádecký.

Finland, dat in achttien pogingen alleen in 1912 een keer van Rusland wist te winnen, zocht na de rust meer de aanval. De Russen kregen daardoor echter meer ruimte, maakten daar ook gebruik van en stichtten het meeste gevaar.

Doelman Hrádecký keerde met enige moeite een schot van Aleksandr Golovin en had daarna een geweldige redding in huis op een schot van Daler Koezjajev.

Ook invaller Rifat Zjemaletdinov kreeg nog een beste kans, maar zijn schot hobbelde rakelings voorlangs. Vlak voor tijd kregen de Finnen hun beste kans, maar aanvoerder Paulus Arajuuri kopte over.