NOS NieuwsAangepast

Al-Qaida bevestigt dood Bin Laden

Terreurorganisatie al-Qaida heeft bevestigd dat Osama bin Laden dood is. De organisatie heeft op verschillende radicale sites een bericht over de dood van Bin Laden geplaatst, ondertekend door "de algehele leiding van al-Qaida".

Volgens de terreurbeweging zullen de aanvallen op de Amerikanen en hun bondgenoten doorgaan.

"Hun blijdschap zal plaatsmaken voor droevigheid", is op een site te lezen. "We zullen een vloek blijven voor de Amerikanen en ze achtervolgen in binnen- en buitenland. Hun bloed wordt vermengd met tranen."

Audiofragment

Ook staat in de verklaring: "Wij onderstrepen dat het bloed van de heilige oorlogssjeik Osama bin Laden, moge Allah hem zegenen, ons en alle moslims dierbaar is. Zijn bloed heeft niet tevergeefs gevloeid."

De terreurbeweging roept alle Pakistanen op om in opstand te komen tegen de regering, omdat die geholpen heeft om Bin Laden te vinden. "De Pakistaanse bevolking moet de schaamte uitwissen die door de kliek van boeven en verraders is opgelegd."

Verder zei de leiding van al-Qaida dat de Pakistanen bevrijd moeten worden van de "vuiligheid die de Amerikanen verspreid hebben". Ook maakte de leiding bekend dat er binnenkort een audiofragment wordt vrijgegeven waarop Bin Laden een week voor zijn dood nog sprak.

Het is de eerste keer dat al-Qaida de dood van Bin Laden veroordeelt. De organisatie had zich tot nu toe nog niet uitgelaten over de dood van haar leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl