Go Ahead Eagles keert terug in de eredivisie
NOS Voetbal

Go Ahead Eagles en Heerenveen trappen op vrijdag 13 augustus nieuwe seizoen af

Het nieuwe eredivisieseizoen begint op vrijdag 13 augustus met een wedstrijd tussen het gepromoveerde Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. De KNVB heeft het complete speelschema gepresenteerd, met de topwedstrijden als vanouds weer verspreid over het hele seizoen.

Landskampioen Ajax treft een dag later NEC in de Johan Cruijff Arena, PSV gaat op bezoek bij Heracles en AZ bij RKC Waalwijk. Feyenoord begint de eerste speelronde op zondag, met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Programma speelronde 1

Vrijdag 13 augustus Go Ahead Eagles-sc Heerenveen
Zaterdag 14 augustus RKC Waalwijk-AZ
Heracles Almelo-PSV
Fortuna Sittard-FC Twente
Ajax-NEC
Zondag 15 augustus SC Cambuur-FC Groningen
PEC Zwolle-Vitesse
FC Utrecht-Sparta Rotterdam
Willem II-Feyenoord

De strijd om de Johan Cruijff-schaal is ook terug op de kalender, traditioneel de officiële aftrap van het nieuwe voetbaljaar. Afgelopen seizoen werd die wedstrijd niet gespeeld vanwege de coronapandemie.

Ajax-PSV op 7 of 8 augustus

Ajax treft daarin PSV, onder voorbehoud op zaterdag 7 augustus. Als de Eindhovenaren die week namelijk in de derde voorronde van de Europa League actief zijn, wordt de strijd om de Johan Cruijff-schaal op zondag 8 augustus gespeeld.

PSV heeft op papier met afstand de zwaarste start. Na alle Europese voorrondewedstrijden wachten ook vroeg in het seizoen al twee toppers: AZ-PSV (speelronde 4) en PSV-Feyenoord (speelronde 5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl