Lionel Messi met een special shirt voor Diego Maradona

Argentinië speelt na eerbetoon voor Maradona gelijk tegen Chili

Argentinië heeft de WK-kwalificatiereeks hervat met een 1-1 gelijkspel tegen Chili. In het eerste kwalificatieduel sinds zeven maanden in Zuid-Amerika opende aanvoerder Lionel Messi na een klein half uur de score door een strafschop feilloos binnen te schieten.

Even daarvoor had Guillermo Maripan Inter-spits Lautaro Martinez neergehaald in het strafschopgebied waarna de bal op de stip ging.

• AFP
    De spelers van Argentinië onthullen een standbeeld van Diego Maradona
  • AFP
    Het standbeeld van Diego Maradona

Chili, waar Arturo Vidal ontbrak wegens een coronabesmetting, kwam niet veel later alweer op gelijke hoogte. Messi's voormalige ploeggenoot bij FC Barcelona, Alexis Sánchez, verzorgde de 1-1 met een simpele intikker.

Messi was met twee gevaarlijke vrije trappen nog wel dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn eerste inzet werd vlak voor rust fraai uit de hoek getikt door doelman Claudio Bravo. Diezelfde Bravo kon tien minuten voor het einde van de wedstrijd alleen maar toekijken hoe een andere vrije trap van de Argentijn op de kruising belandde.

Beide ploegen treffen elkaar ook op de Copa América, dat op 13 juni begint.

Door het gelijkspel blijft Argentinië tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Brazilië, dat zaterdag in eigen huis speelt tegen Ecuador, voert de ranglijst aan. De topvier na achttien duels gaat naar het WK. De nummer vijf speelt een play-offwedstrijd.

Uruguay komt niet tot scoren

Zonder de geschorste Edinson Cavani, maar met Luis Suárez in de basis, moest Uruguay genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Paraguay. Beide ploegen blijven daardoor in de middenmoot staan met zeven punten uit vijf duels.

Uruguay-spits Jonathan Rodríguez, die afgelopen week het Mexicaanse Cruz Azul nog naar de eerste titel in 23 jaar schoot, leek zijn eerste optreden als basisspeler van Uruguay te bekronen met een treffer, maar de VAR besliste anders.

Ploeggenoot Matías Viña hinderde namelijk de Paraguay-keeper zodanig dat het doelpunt werd afgekeurd.