De brandweer was met groot materieel uitgerukt naar Zwaag
NOS NieuwsAangepast

Brand die vier woningen in Zwaag zwaar beschadigde onder controle

De uitslaande brand die in het Noord-Hollandse Zwaag vier woningen zwaar beschadigde, is onder controle. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord.

Grote brand in Zwaag

Rond 02.30 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een brandende auto onder een carport. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. Onderzoek van de technische recherche moet dat nog bevestigen.

Van de auto sloeg het vuur over op de rijtjeswoningen. Acht woningen werden ontruimd. Alle bewoners waren op tijd weg en zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Slapen

Een bewoner lag nog te slapen toen de brand uitbrak. "Ik werd door buurman wakker gebeld. Hij zei: 'Ga uit het huis, er is brand bij de buren'", zegt Saukat Joemratie tegen NH Nieuws. "Daarna zag ik vlammen komen uit de achtertuin. Ik zei tegen mijn vrouw 'kom, we moeten er gelijk uit'."

Joemraties woning is flink beschadigd. "De helft van het huis is verbrand, vanaf het dak. Er is veel brand- en waterschade. Maar mijn buren zijn hun hele huis verloren, dat vind ik heel jammer voor ze."

Bij het nablussen komt veel rook vrij. De veiligheidsregio waarschuwt op Twitter omwonenden de ramen en deuren te sluiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl