NOS SportAangepast

Van de Zandschulp stunt bij debuut op Roland Garros met winst op Hurkacz

Van de Zandschulp stunt bij debuut op Roland Garros

Botic van de Zandschulp heeft zich voor het eerst geplaatst voor de tweede ronde van een grandslamtoernooi. Hij won bij zijn debuut op Roland Garros verrassend van de als negentiende geplaatste Hubert Hurkacz: 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2, 6-2, 6-4.

Van de Zandschulp, de nummer 154 van de wereld die die dit jaar in Australië zijn grandslamdebuut maakte, toonde veerkracht in de eerste twee sets, maar verloor die toch.

Nadat het donker was geworden, de lampen aangezet waren en het publiek vanwege de Franse avondklok naar huis gegaan was, lukte er weinig meer bij Hurkacz, die eerder dit jaar nog het masterstoernooi van Miami won. Van de Zandschulp haalde daarentegen een uitstekend niveau en profiteerde optimaal van alle Poolse afzwaaiers.

Nu tegen Davidovich

In de volgende ronde treft Van de Zandschulp de ongeplaatste Spanjaard Alejandro Davidovich. "Ik denk dat er nog meer in het vat zit", zei hij zelfverzekerd toen het al middernacht was in Parijs.

Van de Zandschulp na stunt in Parijs: 'Denk dat er nog meer in het vat zit'

Van de Zandschulp is de enige Nederlandse man in het hoofdtoernooi van het grandslamtoernooi in Parijs. Robin Haase en Tallon Griekspoor sneuvelden in het kwalificatietoernooi. Kiki Bertens en Arantxa Rus komen maandag in actie bij de vrouwen.

Thiem al uitgeschakeld

Voor tweevoudig finalist Dominic Thiem zit Roland Garros er na de eerste ronde al op. De Oostenrijkse nummer vier van de wereld kwam tegen Pablo Andújar met 2-0 in sets voor, maar verloor toch van de Spaanse nummer 68 van de wereld: 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 4-6.

Dominic Thiem verliest in de eerste ronde van Pablo Andujar

Alexander Zverev bereikte met moeite de tweede ronde. De Duitse nummer zes van de plaatsingslijst kwam tegen zijn landgenoot Oscar Otte terug van 0-2 in sets: 3-6, 3-6, 6-2, 6-2, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl