Een uitgelaten Christophe Galtier viert de landstitel van Lille
NOS Voetbal

Trainer Galtier verlaat kampioen Lille, Gattuso van Napoli naar Fiorentina

Twee dagen na het binnenhalen van het kampioenschap van Frankrijk heeft succescoach Christophe Galtier aangekondigd Lille te verlaten. "Ik voel simpelweg diep van binnen dat mijn tijd er hier op zit", vertrouwde hij de Franse sportkrant L'Équipe toe.

De 54-jarige Galtier trad eind 2017 in dienst van de Noord-Franse club als opvolger van de ontslagen Marcelo Bielsa. Hij moest de teleurstellend presterende ploeg uit de gevarenzone loodsen. Hij slaagde daar op het nippertje in. De seizoenen daarop eindigde Lille als tweede, vierde en zondag dus als eerste in Ligue 1.

Een nieuwe werkgever kon Galtier nog niet noemen, maar hij verklapte wel aanbiedingen binnen te hebben Nice, Olympique Lyon en Napoli.

Gattuso van Napoli naar Fiorentina

Gennaro Gattuso heeft wel al een nieuwe club gevonden. Twee dagen na zijn vertrek bij Napoli ondertekende de trainer een contract bij Fiorentina.

Gennaro Gattuso

Gattuso slaagde er afgelopen weekeinde niet in om Napoli naar de Champions League te loodsen, omdat het thuis op 1-1 bleef steken tegen Hellas Verona. Kort daarop maakte de clubleiding bekend dat hij het komende seizoen niet zou terugkeren als coach.

De 43-jarige oud-international was ruim anderhalf seizoen werkzaam bij Napoli waarmee hij vorig jaar de Italiaanse beker won. Eerder zwaaide hij de scepter bij onder meer AC Milan, waar hij tussen 1999 en 2012 als middenvelder twee landstitels veroverde en twee keer de Champions League won.

Gattuso volgt bij Fiorentina, dat in de Serie A op een teleurstellende 13de plaats eindigde, interim-coach Giuseppe Iachini op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl