13 mei 2021: Marco Reus met de Duitse beker
NOS Voetbal

Na Ter Stegen ook geen Reus bij Duitsland op EK

De Duitser Marco Reus doet volgende maand niet mee aan het Europees kampioenschap voetbal. De 31-jarige aanvoerder van Borussia Dortmund heeft zelf dat besluit genomen.

"Na een gecompliceerd en vermoeiend seizoen, met godzijdank een goede afloop, heb ik na overleg met de bondscoach besloten niet mee te gaan", aldus Reus, die zich de laatste weken met Dortmund opwerkte naar de derde plaats. Dortmund won ook de Duitse beker.

Reus: "Na een voor mij heel intens jaar en het hebben bereikt van mijn doelen bij Borussia Dortmund, heb ik de beslissing genomen om mijn lichaam de tijd te geven om te herstellen. Ik ga de pauze goed gebruiken om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen starten".

De aanvaller zat in 2014 in de Duitse selectie voor het WK, maar ging vanwege een blessure uiteindelijk niet mee. Duitsland won dat jaar de wereldtitel. Reus ontbrak ook op het EK van 2016 met een blessure. Op het WK van 2018, waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld, zat Reus wel in de selectie.

Ook geen Ter Stegen

Maandag werd bekend dat doelman Marc-André ter Stegen niet kan uitkomen voor de Duitse nationale ploeg op het EK. De keeper van FC Barcelona laat zich deze zomer aan een knie opereren. Ter Stegen is de tweede doelman van Duitsland, achter Manuel Neuer van Bayern München.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl