Een coronateststraat van de GGD
NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 4520 nieuwe besmettingen, gemiddelde daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4520 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1054 minder dan gisteren. We moeten terug naar begin maart voor een vergelijkbaar niveau.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 5794 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 21 procent vergeleken met de voorafgaande week.

In de ziekenhuizen nam de bezetting opnieuw af. Er liggen nu 2183 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2250), van wie 710 op de IC (gisteren: 728), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De IC-beztting is vergelijkbaar met die van begin april. Op het hoogtepunt lagen er 841 mensen met covid op de IC; dat was op 26 april. Ook bij de verpleegafdelingen zet de daling door.

13 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 13 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 10. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 17 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

Er zijn nu 147 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 154.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 7 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Ondanks het hogere vaccinatietempo blijft Nederland toch nog enigszins achter bij de landen om ons heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl