NOS NieuwsAangepast

Lubach in 2022 terug op tv met show van maandag tot donderdag

Arjen Lubach keert volgend jaar terug op televisie. De presentator laat via een aankondiging op zijn sociale mediakanalen weten dat hij voor de VPRO op NPO1 een programma gaat presenteren van maandag tot en met donderdag.

Over de inhoud is nog weinig bekend, net als over de uitzendtijd. Volgens persbureau ANP gaat het om een show "rond komedie en actualiteit".

De NPO bevestigt de komst van het programma. Verder wil een woordvoerder er weinig over kwijt, behalve dat het programma "losstaat" van De Vooravond en M., de talkshows die nu afwisselend te zien zijn aan het begin van de avond op NPO 1.

Een woordvoerder van de VPRO kan daar niets aan toevoegen, omdat ze er zelf nog weinig van weet. Zo is onduidelijk wanneer het programma precies start. "Maar het wordt dus ergens in 2022".

Gemaakt met 'vaste team'

Lubach zegt tegen NOS enkel te kunnen zeggen wat hij ook met persbureau ANP deelde: hij gaat werken met het "vaste team" waarmee hij ook zijn satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach maakte.

Dat wekelijkse programma ging in 2014 van start en werd in 2017 bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Zondag met Lubach begon met zo'n 400.000 kijkers. Eind maart presenteerde Lubach de laatste aflevering. Die werd door ruim 1,8 miljoen mensen bekeken.

"Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt", schreef Lubach in augustus van vorig jaar, toen hij het einde van Zondag met Lubach aankondigde.

Deze week hing de aankondiging van Lubachs nieuwe programma al nadrukkelijk in de lucht. Maandag plaatste hij een foto met alleen het woord 'maandag' op Twitter en Instagram. Dinsdag volgde een foto met 'maandag dinsdag' en zo ging hij door tot en met donderdag. Vandaag voegde hij '2022 NPO 1 VPRO' toe aan de afbeelding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl