Verzorging van een coronapatiënt in het ziekenhuis
NOS NieuwsAangepast

RIVM: 6088 positieve tests, ziekenhuisbezetting opnieuw fors afgenomen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6088 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 294 minder dan gisteren. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 6498 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 9 procent vergeleken met een week eerder.

In de ziekenhuizen nam de bezetting opnieuw af. Er liggen nu 2231 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren 2345), van wie 733 op de IC (gisteren 738), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Ook gisteren was er een afname van meer dan 100.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 400 covid-patënten minder dan op de piek op 30 april. Voor de IC geldt dat er nu 107 minder patienten zijn dan op de hoogste punt eind april.

14 overleden covid-patënten

Bij het RIVM werden 14 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 16. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 21 doden per dag, tegen 20 doden per dag een week eerder.

Het aantal besmette verpleeghuizen daalt langzaam maar zeker verder. Er zijn nu 144 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 161 en begin januari meer dan 850.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 6,7 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal vaccinaties, niet om het aantal gevaccineerden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl