Toni Kroos en Marco Asensio, de doelpuntenmakers voor Real tegen Sevilla

Real Madrid pas in extra tijd naast Sevilla, Atlético blijft koploper in La Liga

Real Madrid heeft drie dagen na de kansloze uitschakeling in Champions League - Chelsea was in de halve finales te sterk - opnieuw een tik te verwerken gekregen.

Winst op Sevilla had de titelhouder aan de leiding van La Liga gebracht, maar het kwam in eigen huis niet verder dan 2-2, een score die pas in de extra tijd tot stand kwam.

Nog drie speelronden

Door de remise in het Estadio Alfredo Di Stéfano bleef de koppositie in handen van Atlético Madrid, dat zaterdag Barcelona op 0-0 had gehouden. Real volgt met nog drie speelronden voor de boeg op twee punten, net als Barça dat het op onderling resultaat echter aflegt tegen de Koninklijke.

De rol van Sevilla in de titelrace lijkt uitgespeeld.

Stand aan kop La Liga

Real Madrid liet aanvankelijk, zoals de laatste tijd wel vaker onder Zinedine Zidane, het initiatief aan de zonder centrumspits spelende tegenstander, maar het zorgde wel voor het eerste gevaar. Sterker, na een snelle counter kopte Karim Benzema in de elfde minuut raak. Aangever Alvaro Odriozola had echter buitenspel gestaan, waardoor het feest niet doorging.

Halverwege de eerste helft lag de bal aan de andere kant in het net. Ivan Rakitic kopte een voorzet voor de voeten van Fernando, die Casemiro uitkapte en onberispelijk inschoot: 0-1.

Fernando (links) heeft Sevilla naar 0-1 geschoten

De voorsprong vormde voor Sevilla, gestart met Luuk de Jong op de bank en de geschorste trainer Julen Lopetegui gewapend met een telefoon op de tribune, het sein zich behoudender op te stellen.

Het aanvalsspel dat de thuisploeg daar tegenover stelde, miste het raffinement en de creativiteit om Sevilla in grote verlegenheid te stellen. Verder dan afstandsschoten van Casemiro en Benzema kwam de Spaanse titelverdediger niet tot de rust.

Real niet, Sevilla wel een penalty

Na de pauze zette Real aan en al snel loste middenvelder Luka Modric een schot waarmee doelman Yassine Bono de grootste moeite had. Kort daarop claimde de thuisploeg tevergeefs een strafschop wegens hands.

Vinícius Júnior miste halverwege de tweede helft van dichtbij na een door Modric met een fraai wippertje richting Toni Kroos opgezette aanval. Twee minuten later was het alsnog raak. Kroos bediende dit keer de even daarvoor ingevallen Marco Asensio, die met een schot in de korte hoek Bono verschalkte.

Verbazing en verontwaardiging op de Real-gezichten nadat Sevilla een strafschop heeft gekregen

Pas na de Madrileense gelijkmaker kroop Sevilla weer wat meer uit z'n schulp. Daar leken de gasten al snel spijt van te krijgen, toen balverlies voorin een snelle Real-counter inleidde en Benzema op onreglementaire wijze gestuit werd door Bono. Maar de verwachte penalty bleef uit.

De VAR had gezien dat de tegenaanval was begonnen met hands van Real-verdediger Eder Militao. Kortom: strafschop Sevilla. Rakitic pakte het onverwachte geschenk in de 78ste minuut gretig uit: 1-2. Genoeg voor de overwinning was het niet. In de extra tijd leverde een van richting veranderd schot van Kroos de meer dan verdiende gelijkmaker op.