NOS VoetbalAangepast

Milan werkt Juventus uit topvier Serie A en blijft nummer twee Atalanta opjagen

Milan werkt Juventus uit topvier Serie A door onderling duel te winnen

Juventus heeft in de Serie A duur puntenverlies geleden tegen directe concurrent AC Milan. In Turijn werd het 0-3. Eerder op zondag deed Atalanta Bergamo al goede zaken in de strijd om de tweede plaats.

Door het verlies zakt Juventus voor het eerst dit seizoen uit de zo belangrijke topvier van de Serie A die recht geeft op deelname aan de Champions League. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

Internazionale is al gekroond tot kampioen. Atalanta en AC Milan hebben daarachter een gelijk aantal punten, maar Atalanta heeft een beter onderling resultaat. De concurrenten nemen het in de laatste speelronde, op 23 mei, nog tegen elkaar op.

Het was Juventus dat als eerste gevaar stichtte in het duel met Milan. Na een paar minuten mocht Matthijs de Ligt uithalen, maar zijn volley werd geblokt. Het spel ging de eerste helft redelijk op en neer, maar van echt grote kansen kwam het lange tijd niet.

Twijfels over handsbal Milan

Milan ging het meest op zoek naar een doelpunt, en werd vlak voor rust beloond. Na een vrije trap kwam de bal via Juventus-doelman Wojciech Szczesny bij Brahim Díaz, die de uitploeg met een mooi schot op voorsprong zette.

Bij de aanname leek het echter erop alsof Diaz de bal met hand raakte, maar de VAR en scheidsrechter Paolo Valeri keurden het doelpunt uiteindelijk goed.

Juventus-sterspeler Cristiano Ronaldo was de hele wedstrijd onzichtbaar. De VAR daarentegen moest er tien minuten na rust alweer aan te pas komen. Díaz soleerde het strafschopgebied van Milan in en schoot de bal op de uitgestoken arm van Giorgio Chiellini. De gegeven strafschop werd genomen door Franck Kessié, maar Szczesny bracht redding.

Een kwartier voor tijd wist AC Milan alsnog de score te verdubbelen. Ante Rebic, die in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Zlatan Ibrahimovic, schoot de bal prachtig in de kruising. Nog geen vijf minuten later kopte Fikayo Tomori de 3-0 binnen.

Atalanta scoort erop los

Ook Atalanta Bergamo - met Marten de Roon in de basis - boekte een belangrijke overwinning en wist door een 5-2 zege op en in Parma de tweede plaats in de Serie A te behouden.

Atalanta Bergamo viert de openingstreffer tegen Parma

Atalanta was het aan zijn stand verplicht om te winnen van de degradant. Middenvelder Roeslan Malinovski schoot de eerste van de wedstrijd binnen, waardoor de uitploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na de rust ging het ineens hard met de doelpunten. Via Matteo Pessina en Luis Muriel liep Atalanta uit naar 3-0. Juan Brunetta deed nog een duit in het zakje namens de thuisploeg, maar het was opnieuw Muriel die de voorsprong uitbreidde. Parma-middenvelder Simon Sohm deed nog wat terug, maar Aleksej Mirantsjoek bepaalde de eindstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl