Spelers van Inter vieren de 4-1 tegen Sampdoria

Kampioen Internazionale wint overtuigend, Napoli voorlopig tweede

Internazionale heeft tegen Sampdoria laten zien waarom het kampioen van de Serie A geworden is. De ploeg won met 5-1 overtuigend van Sampdoria.

Dankzij een gelijkspel van Atalanta Bergamo afgelopen weekend, had Internazionale de scudetto al binnen. Maar de ploeg liet al snel zien de fans te willen trakteren op een overwinning. Inter, met Stefan de Vrij op de bank, kwam binnen vier minuten op voorsprong dankzij Roberto Gagliardini.

Terwijl duizenden fans zich buiten het stadion van Inter zich verzamelden om het kampioensfeest te vieren, breidde de Italiaanse kampioen de voorsprong uit naar 3-0. Alexis Sánchez maakte er twee. Aan de kant van Sampdoria deed Antonio Candreva nog een duit in het zakje waardoor de ploegen met een 3-1 tussenstand gingen rusten.

Fans van kampioen Inter wachten spelersbus op voor wedstrijd tegen Sampdoria

Na rust had de thuisploeg niets meer te vertellen tegen Inter. De ploeg liep uit naar 5-1 dankzij Andrea Pinamonti en een rake strafschop van Lautaro Martinez.

Napoli naar plek twee

In La Spezia wist Napoli zich naar een voorlopige tweede plek in de Serie A te spelen. De ploeg was met 4-1 te sterk voor laagvlieger Spezia.

Napoli viert de 4-1 tegen Spezia

In de rust stond Napoli al met 3-0 voor dankzij Piotr Zielinski en Victor Oshimen, die er twee wist te maken. Roberto Piccoli wist namens de thuisploeg nog een doelpunt te maken, maar vlak voor tijd zette oud-PSV'er Hirving Lozano de 4-1 op het scorebord.

Champions League-tickets

Lazio Roma verloor uit bij Fiorentina met 2-0. Voor de thuisploeg wist Dusan Vlahovic twee keer raak te schieten. Daarmee lijkt een ticket voor de groepsfase van de Champions League voor Lazio ver weg. Eindigen in de top vier van de Serie A geeft recht op zo'n ticket, Lazio staat nu zesde met vijf punten minder dan nummer vijf AC Milan.

Een punt achter Napoli staan Atalanta, Juventus en AC Milan, die alle drie een wedstrijd minder gespeeld hebben. Atalanta neemt het zondagmiddag op tegen Parma. Dan gaan ook Juventus en AC Milan de strijd met elkaar aan.