NOS Voetbal

Feyenoord lijdt blamerende nederlaag bij hekkensluiter ADO (3-2)

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - Feyenoord

Feyenoord is in de jacht op plek vier gestruikeld over hekkensluiter ADO Den Haag. De Rotterdammers blameerden zich door met 3-2 te verliezen in de Hofstad.

Het gat met Vitesse bedraagt nu vijf punten, met nog vier wedstrijden op het programma. Komende zondag speelt Feyenoord in De Kuip tegen Ajax. ADO leeft nog, maar heeft nog altijd een wonder nodig voor lijfsbehoud.

Met zijn eerste treffer van dit seizoen leek Robert Bozenik, vervanger van de geschorste Steven Berghuis, al na drie minuten de aanzet te geven voor een gemakkelijke middag voor Feyenoord. De Slowaak kopte uit een voorzet van Orkun Kökcü via de onderkant van de lat raak.

Gelijkmaker

Feyenoord hielp ADO echter in het zadel en incasseerde na bijna een kwartier spelen de gelijkmaker. Jens Toornstra liet een zwakke pass van Leroy Fer lopen, waardoor de thuisploeg kon counteren. In een vloek en een zucht stond Jonas Arweiler oog in oog met Justin Bijlow. De Duitser bleef koel: 1-1.

Na het uitvallen van de geblesseerd geraakte Bryan Linssen werd het leed voor Feyenoord nog erger. Scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip na een duw in de rug van Marco Senesi bij ADO-rechtsback Milan van Ewijk. De penalty werd benut door Abdenasser El Khayati.

Bryan Linssen (Feuyenoord) op de grond

Behoudens de vroege goal van Bozenik wist Feyenoord in de eerste helft vrijwel niets te creëren. Trainer Dick Advocaat zat zich te verbijten op de bank en zag ook nog eens Toornstra tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanlopen. Daardoor mist de middenvelder de komende Klassieker tegen Ajax.

Met Ridgeciano Haps, Mark Diemers en Nicolai Jørgensen in de ploeg (voor Tyrell Malacia, Kökcü en Luis Sinisterra) hoopte Advocaat na rust iets teweeg te kunnen brengen.

Lutsharel Geertruida leek de 2-2 binnen te koppen, maar ADO-doelman Martin Fraisl redde knap. Enkele minuten later lag de bal wel in het net, aan de overzijde welteverstaan. El Khayati knalde de 3-1 binnen.

Spannend slot

ADO kwam zo steeds dichter bij zijn derde eredivisiezege van het seizoen (VVV-Venlo en RKC werden eerder verslagen), al zorgde Jørgensen met een rake kopbal nog wel voor spanning in de slotfase.

Feyenoord, met invaller Lucas Pratto, was echter niet bij machte om een blamage te voorkomen en droop af. Toornstra kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart en dus rood. Na het duel met Ajax volgen voor de Rotterdammers nog ontmoetingen met Heracles Almelo en RKC Waalwijk.

Na afloop hintte Dick Advocaat op een voortijdig vertrek bij Feyenoord. Bekijk hieronder zijn reactie.

Advocaat hint op vertrek: 'Als het voor Feyenoord beter is, dan doe ik stap terug'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl