Inter dicht bij eerste 'scudetto' sinds 2010, Atalanta neemt tweede plaats in

Internazionale dicht bij titel, Juve speelt gelijk en ruime zege Atalanta

Inter heeft een grote stap gezet richting de Italiaanse landstitel. Tegen Hellas Verona maakte de koploper van de Serie A geen fout. Een pover duel leverde een 1-0 thuisoverwinning op.

Op de ranglijst heeft Inter, dat in 2010 voor het laatst kampioen werd, een voorsprong van elf punten op nummer twee Atalanta Bergamo, dat thuis met 5-0 won van Bologna.

Nummer drie AC Milan komt maandagavond in actie tegen Lazio en nummer vier Juventus verspeelde wederom punten. De landskampioen kwam tegen nummer veertien Fiorentina niet verder dan 1-1.

Inter begon aardig tegen Verona, met een lobje van Lautaro Martínez over doelman Marco Silvestri heen. De bal ging echter net over. Daarna daalde het niveau. Alleen Daniel Bessa kreeg voor rust namens de bezoekers nog een kans. De Braziliaan vond Inter-doelman Samir Handanovic op zijn pad, uit de rebound miste Federico Dimarco.

Ook na de rust kon Inter niet imponeren, al was het via Martínez en Achraf Hakimi met een vrije trap op de kruising nog dicht bij succes.

In de slotfase kwam de winst er alsnog. De Verona-defensie verloor verdediger Matteo Darmian uit het oog en die schoof de bal eenvoudig langs Silvestre. Stefan de Vrij speelde de gehele wedstrijd bij Inter.

De Ligt en Juventus

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, speelde dus met 1-1 gelijk tegen Fiorentina. De ploeg kwam na een half uur spelen op achterstand door een penalty van Dusan Vlahovic.

Vlak na rust kwam Juve langszij dankzij Alvaro Morata die op prachtige wijze de bal binnen krulde.

Matthijs De Ligt duelleert met Gaetano Castrovilli.

Ook AS Roma verloor dure punten. Op bezoek bij laagvlieger Cagliari gingen de Romeinen - met Rick Karsdorp als invaller - met 3-2 onderuit. Bij winst had de ploeg de zesde plek kunnen overnemen van stadgenoot Lazio.

Braaf jongste Nederlandse doelpuntenmaker

Eerder op de dag maakte Jayden Braaf indruk voor zijn ploeg Udinese. De 18-jarige aanvaller maakte de 4-2 voor zijn ploeg bij Benevento (dat was ook de eindstand) en hij werd zo de jongste Nederlander ooit die gescoord heeft in de Serie A.

Braaf laat met zijn 18 jaar en 237 dagen Clarence Seedorf en De Ligt achter zich.