Roma en Atalanta delen de punten in Rome

Atalanta loopt na gelijkspel tweede plek mis, Napoli maakt er vijf tegen Lazio

Atalanta heeft in de Serie A verzuimd de tweede plaats van AC Milan over te nemen. Bij een zwak spelend AS Roma kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Napoli klopte Lazio in een doelpuntrijk duel: 5-2.

AS Roma schakelde onlangs Ajax uit in de Europa League, maar in de competitie loopt het niet lekker. Atalanta, dat begon met Robin Gosens en Marten de Roon, had vrij spel en dartelde door de lekke Romeinse defensie. Met die ruimte deed de ploeg echter veel te weinig.

In de eerste helft kon alleen Roeslan Malinovsky het net vinden op aangeven van Gosens, de middenvelder die zowel de Nederlandse als Duitse nationaliteit bezit.

Atalanta viert de 0-1

Ook na rust heersten de bezoekers, maar toen Gosens halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg na een stevige ingreep, kantelde de wedstrijd.

Bryan Cristante maakte met een zondagsschot de gelijkmaker voor Roma en Carles Pérez was zelfs dicht bij de 2-1. Die uitslag zou echter potsierlijk geweest zijn.

Stand bovenin de Serie A

Door het gelijkspel blijft Atalanta samen met Juventus derde, op elf punten van koploper Internazionale en op een punt van de nummer twee, AC Milan.

De strijd om kwalificatie voor de Champions League ligt nog helemaal open in Italië. Daarvoor is een plek bij de eerste vier vereist. Napoli deed wat dat betreft goede zaken door Lazio met 5-2 te kloppen.

Lorenzo Insigne (penalty) en Matteo Politano bepaalden de ruststand op 2-0. Na de pauze voerden Insigne en Dries Mertens de score verder op.

Ciro Immobile en Sergej Milinkovic-Savic deden namens Lazio iets terug, maar het slotakkoord was voor Napoli in de persoon van Victor Osimhen.