NOS NieuwsAangepast

Vliegtuigje neergestort in Gelderland, piloot gewond

In Epse bij Deventer is een sportvliegtuigje neergestort. De piloot, een 62-jarige man uit Wageningen, raakte daarbij gewond. Hij was de enige inzittende.

Het vliegtuig steeg op vanaf vliegveld Teuge. Na een rondje boven Deventer kwam het door onbekende oorzaak op een akker terecht in Epse, iets ten zuiden van Deventer. Rond 16.30 uur werd er alarm geslagen. Er kwam wat rook uit het vliegtuig. Dat is met schuim geblust.

De piloot is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en daarna naar een ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Besturingsproblemen

Een ooggetuige vertelt aan Omroep Gelderland hoe hij het vliegtuigje vlak bij zijn boerderij zag neerstorten. "Ik zag een vliegtuig heel laag komen aanvliegen. Hij vloog gelukkig niet tegen het huis, maar vloog nog een eindje verder en zakte steeds lager. Uiteindelijk maakte hij een zwaai naar rechts en knalde tegen een boom."

De ooggetuige rende daarna naar het wrak, waar hij de piloot nog in de cockpit aantrof. "Hij was goed aanspreekbaar, maar kon niet los komen. Hij leek niet gewond, maar het ergste was de brandstof die in een dikke straal uit het toestel liep."

De piloot is door hulpdiensten uit het toestel gehaald. Er lekte na de crash brandstof uit het vliegtuigje, maar volgens de politie is er geen brand geweest.

Volgens de ooggetuige kwam het toestel met draaiende motor en propeller naar beneden. "De piloot vertelde me nog wel dat hij besturingsproblemen had."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl