De Graafschap viert de 1-0

De Graafschap schudt Go Ahead Eagles van zich af in de strijd om plek twee

In de spannende strijd om plek twee in de eerste divisie heeft De Graafschap goede zaken gedaan. Het duel met naaste concurrent Go Ahead Eagles werd in eigen huis met 1-0 gewonnen. Plek twee geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie naar de eredivisie.

De eerste helft op de Vijverberg in Doetinchem zorgde voor weinig spektakel. De weinige kansen die gecreëerd werden kwamen van De Graafschap, Go Ahead richtte zich op de omschakeling.

Meer spektakel

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker met meer kansen voor beide ploegen. Vlak nadat Giannis Fivos Botos namens Go Ahead verzuimde zijn ploeg op voorsprong te schieten, schoot Jesse Schuurman wel raak. Na rommelig wegwerken van de Eagles zette de middenvelder knap door en schoot binnen.

De ploeg uit Deventer liet zich in het vervolg meer gelden, maar wist desondanks doelman Rody de Boer van De Graafschap niet serieus te testen.

Met de overwinning heeft De Graafschap nu negen punten minder dan koploper SC Cambuur. Het gat met Almere City is vier punten, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Go Ahead blijft vijfde en ziet de achterstand op de nummer twee-positie groeien tot acht.