Thomas Müller

Leipzig loopt in op Bayern München, goal Weghorst baat Wolfsburg niet

RB Leipzig is in de Bundesliga dankzij een 4-1 uitzege op Werder Bremen twee punten ingelopen op koploper Bayern München.

De Rekordmeister incasseerde na de midweekse nederlaag in de Champions League weer een tegenvaller door thuis tegen Union Berlin de winst weg te geven: 1-1.

Het verschil tussen Bayern en Leipzig is met nog zes speelronden te gaan vijf punten. De lijstaanvoerder won vorige week nog de topper in Leipzig met 1-0.

Snelle ingooi

Bayern leek dankzij een goal van Jamal Musiala in de 68ste minuut de winst binnen te hebben, maar in de 86ste minuut maakte Union Berlin gelijk. Robert Andrich reageerde adequaat na een snelle ingooi en bediende vervolgens Marcus Ingvartsen, die het beslissende zetje gaf.

Nummer twee RB Leipzig stelde bij Werder Bremen voor rust orde op zaken door een treffer van Dani Olmo en twee van voormalig FC Groningen-aanvaller Alexander Sørloth.

Justin Kluivert (tweede van links) viert met zijn Leipzig-ploeggenoten de 0-1 van Dani Olmo

Na de pauze scoorde Milot Rashica (ex-Vitesse) vanaf de stip (1-3) voor Werder, maar Marcel Sabitzer verruimde de score voor Leipzig in de 63ste minuut. Justin Kluivert werd bij Leipzig na 61 minuten gewisseld.

Achttiende Bundesliga-goal

Wout Weghorst onderscheidde zich bij VfL Wolfsburg door vlak na rust nog de gelijkmaker te scoren (2-2) in het uitduel met Eintracht Frankfurt. De achttiende Bundesliga-goal van de spits bleek tevergeefs, aangezien de Eintracht door goals van André Silva en Erik Durm naar 4-2 uitliep.

Het werd door een eigen goal van Eintracht-verdediger Lucas Tuta nog 4-3, maar een gelijkspel zat er voor de nummer drie van de competitie niet in. Bij Eintracht zat Jetro Willems de hele wedstrijd op de bank, bij Wolfsburg gold dit voor Jeffrey Bruma.

Tieners redden Dortmund

Borussia Dortmund, de nummer vijf op de ranglijst, kwam goed weg op bezoek bij VfB Stuttgart (2-3).

De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via Sasa Kalajdzic. In de tweede helft maakte de 17-jarige Brit Jude Bellingham de gelijkmaker namens Dortmund. Marco Reus zorgde voor de 1-2. In de slotfase kwam Stuttgart nog terug tot 2-2, maar de 19-jarige Ansgar Knauff behoedde zijn ploeg tien minuten voor tijd voor puntenverlies.