FC Utrecht met speels gemak langs jeugdig ADO Den Haag

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - FC Utrecht

Middels z'n vijfde uitzege op rij, een clubrecord, heeft FC Utrecht tegenstander ADO Den Haag aan de kant gezet. Het werd 4-1 in de Hofstad, waardoor de zorgen voor ADO alsmaar groter worden.

De hekkensluiter kampte met personele problemen, waardoor trainer Ruud Brood een beroep deed op debutanten Xander Severina (19), Silvinho Esajas (18, als invaller) en Cain Seedorf (21). Laatstgenoemde is een neefje van Clarence Seedorf. Zo kwamen er dit seizoen al 37 spelers in actie voor ADO, een eredivisierecord.

Utrecht weigerde mee te werken aan een Haags debutantenfeestje en maakte in de eerste helft het verschil. Gyrano Kerk opende het bal na tien minuten, na een lange pass van Adam Maher over de ADO-defensie. Oog in oog met keeper Martin Fraisl bleef de aanvaller koel.

Gyrano Kerk heeft gescoord

Niet veel later schoot Joris van Overeem met rechts de 2-0 tegen de touwen en op slag van rust liet Othmane Boussaid de bezoekers voor de derde keer juichen. Tussendoor raakte Bart Ramselaar nog de lat.

Ramselaar, en ook Mimoun Mahi, vielen in de eerste helft uit met blessures en dat betekende een smetje voor Utrecht. De 1-3 van ADO-invaller Jonas Arweiler na rust werd door Maher met een afstandsschot snel uit het geheugen gewist.

Op de ranglijst staat Utrecht zevende, met evenveel verliespunten als nummer zes FC Groningen. ADO sluit de rij en kan zich zo langzamerhand gaan instellen op een verblijf in de Keuken Kampioen Divisie.

De gedragen shirts van FC Utrecht worden geveild voor het goede doel van de onlangs overleden Bibian Mentel, legt Mark van der Maarel uit.

Shirts FC Utrecht geveild voor goede doel Bibian Mentel: 'Mooi als we iets kunnen bijdragen'