Van den Bighelaar na haar tweede doelpunt in de Eredivisie Cup-finale

Ajax-vrouwen verslaan Twente en winnen tweede editie Eredivisie Cup

De vrouwen van Ajax hebben de tweede editie van de Eredivisie Cup gewonnen. De Amsterdamse ploeg was in de finale met 3-2 te sterk voor FC Twente, dat vorig jaar de beker in de wacht sleepte.

Tot vijf minuten voor rust leek het er niet op dat het een spannende wedstrijd zou worden op De Toekomst in Amsterdam. Ajax stond na een halfuur spelen op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Nikita Tromp en Marjolein van den Bighelaar, en Twente had nog niet veel kansen gehad.

Toch was de stand halverwege gelijk. Binnen drie minuten scoorde Twente twee keer via Fenna Kalma en Sisca Folkertsma, die onbewust een kopbal van Ajax-verdedigster Stefanie van der Gragt promoveerde tot doelpunt.

Nieuwe voorsprong

Vlak na rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong. De inzet van Van den Bighelaar ging, tegen de verwachting van Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar in, tussen de palen. Dit keer gaf Ajax de voorsprong niet meer uit handen en mocht zodoende de beker in ontvangst nemen.

Op 23 april beginnen de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. FC Twente, dat de reguliere competitie als nummer een afsloot, Ajax, PSV en Den Haag gaan onderling uitmaken wie kampioen van Nederland wordt. Zwolle, Heerenveen, VV Alkmaar en Excelsior Barendrecht vechten met elkaar uit wie er laatste wordt.