België kleineert Wit-Rusland, Portugal vecht zich terug tegen Luxemburg

België had dinsdagvond in het derde WK-kwalificatieduel geen kind aan Wit-Rusland. Dankzij zes verschillende doelpuntenmakers wonnen de Rode Duivels met 8-0.

Wit-Rusland wist eerder deze week nog te winnen van Estland, maar had niets in te brengen tegen Belgen. Bij rust stond het al 4-0, dankzij Michy Batshuayi, Hans Vanaken, Leandro Trossard en Jeremy Doku. De ploegen waren nog maar een paar minuten uit de kleedkamer, toen Dennis Praet ook een duit in het zakje deed. Christian Bendeke, en opnieuw Trossard en Vanaken zorgden er uiteindelijk voor dat het duel in groep E eindigde in 8-0.

Wales hield in dezelfde groep zijn hoop op WK-deelname levend door in Cardiff Tsjechië te verslaan. Nadat Patrik Schick kort na rust rood had gekregen wegens slaan, raakte Tsjechië de regie kwijt. In de slotfase, met ook Wales als tiental, kopte Daniel James raak na een gave voorzet van Gareth Bale: 1-0. Belgïe blijft aan de leiding in de groep, voor Tsjechië.

Portugal buigt achterstand om

In Luxemburg mocht het thuisland even dromen van een nieuwe stunt in de strijd om WK-kwalificatie. De Luxemburgers wonnen afgelopen week voor het eerst sinds 2008 een kwalificatiewedstrijd op vreemde bodem. Ook vanavond kwam de ploeg op voorsprong, dankzij Gerson Rodrigues. De Luxemburgers mochten daar slechts een kwartier van genieten. Vlak voor rust maakte Diogo Jota de 1-1.

Cristiano Ronaldo, die in de wedstrijd tegen Belgrado (2-2) nog woest was op de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, zorgde voor de 1-2. Joao Palhinha zorgde voor de beslissende 1-3.

In dezelfde groep won Servië eerder op de avond in en van Azerbeidzjan met 1-2. Ajacied Dusan Tadic was met de assist van het winnende doelpunt belangrijk voor de Serviërs.

In groep H voert Kroatië dankzij een 3-0 overwinning op Malta de ranglijst aan. Rusland, dat met 2-1 verloor van Slowakije, staat op doelsaldo tweede. In dezelfde groep wist Cyprus eerder op de avond met 1-0 te winnen van Slovenië.