Sergio Agüero
NOS Voetbal

City neemt na dit seizoen met standbeeld afscheid van clublegende Agüero

Manchester City neemt aan het eind van dit seizoen afscheid van Sergio Agüreo. Het aflopende contract van de Argentijnse aanvaller, de clubtopscorer aller tijden, wordt niet verlengd.

Agüero kwam in 2011 over van Atlético Madrid en groeide uit tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van de club. Hij scoorde maar liefst 257 goals in 384 wedstrijden voor City en won vier landstitels, een FA Cup en vijf League Cups.

"Ik ben er geweldig trots op dat ik tien seizoenen lang voor Manchester City heb gespeeld", schrijft Agüero op Twitter. "Ik kwam tijdens een periode van heropbouw en dankzij de eigenaren en vele spelers hebben we een plek tussen de beste clubs ter wereld verdiend."

Van al die treffers is het doelpunt dat in 2012 tegen Queens Park Rangers maakte waarschijnlijk de gedenkwaardigste. Agüero scoorde diep in blessuretijd de 3-2 en bezorgde City zo na 44 jaar weer de landstitel.

In onderstaande tweet is het doelpunt te zien waarmee Agüero voor altijd in de harten van City-fans zal blijven:

City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak liet weten dat Agüreo een standbeeld zal krijgen bij het stadion, naast die van oud-ploeggenoten David Silva and Vincent Kompany.

Dit seizoen ligt City nog op koers voor vier prijzen, maar de rol van Agüero is mede door blessures niet meer zo groot als voorgaande seizoenen.

Het is nog niet bekend waar de toekomst van de Argentijn ligt. Hij zou interesse hebben in een overstap naar Barcelona, om daar ploeggenoot van zijn goede vriend en landgenoot Lionel Messi te worden.

Sergio Agüero maakte in 2012 de winnende treffer tegen QPR en bezorgde City de landstitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl