Zlatan Ibrahimovic maakte zijn vijftiende treffer voor Milan

Milan wint bij Fiorentina, degradatiekandidaat Benevento stunt bij Juventus

In de Serie A blijft AC Milan in het spoor van koploper Internazionale. De nummer twee boog tegen Fiorentina een achterstand om in een 3-2 overwinning. Nummer drie Juventus blameerde zich met een 1-0 thuisnederlaag tegen Benevento.

Internazionale kwam dit weekend niet in actie vanwege een corona-uitbraak in de selectie, waardoor verdediger Stefan de Vrij deze week ook niet beschikbaar is voor Oranje.

Desondanks leek de ploeg de grote winnaar te worden van de 28ste speelronde, toen na de nederlaag van Juventus ook Milan het moeilijk kreeg tegen Fiorentina.

Zlatan Ibrahimovic had in Florence een vroege treffer gemaakt voor Milan, voordat Erick Pulgar had gelijkgemaakt en Franck Ribéry de thuisploeg vlak na rust op voorsprong zette. Doelpunten van Brahim Díaz en Hakan Calhanoglu leverden alsnog drie punten op voor Milan.

Juve verspeelt dure punten

Juventus verloor terrein op Milan door de verrassende nederlaag tegen Benevento. Juve was veel sterker, maar verzuimde te scoren tegen de nummer zestien van de Serie A.

Cristiano Ronaldo hielp een handvol kansen om zeep; één keer vond hij wel het net, maar toen stond hij buitenspel.

Ronaldo kan het niet geloven: hij verliest met Juventus van degradatiekandidaat

Benevento-keeper Lorenzo Montipò keepte geweldig, onder andere bij een harde kopbal van Matthijs de Ligt.

Arthur deed zijn ploeg uiteindelijk de das om: zijn onzorgvuldige breedtepass werd opgepikt door de Argentijnse spits van Benevento, Adolfo Gaich, die koel raak knalde.

Atalanta haakt aan

Dankzij een soepele zege op Hellas Verona blijft Atalanta goed meedoen in de strijd om een plaatsbewijs voor de Champions League van komend seizoen. De nummer vier van de Serie A won op bezoek in Verona met 2-0. Een plek bij de eerste vier aan het eind van het seizoen is genoeg om mee te mogen aan de Champions League.

Afgelopen week werd Atalanta in de achtste finales van het kampioenenbal nog uitgeschakeld door Real Madrid.

Na iets meer dan een half uur spelen opende Roeslan Malinovski de score vanaf de strafschopstip. Hellas-middenvelder Federico Dimarco kreeg de bal op de arm waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. De Oekraïner Malinovski schoot onberispelijk raak voor de 0-1.

Atalanta viert de 0-2 van Duvan Zapata

Vlak voor rust kwam Atalanta, waar international Marten de Roon de hele wedstrijd speelde, Sam Lammers op de bank bleef en Hans Hateboer geblesseerd moest toekijken, op 0-2. Duvan Zapata maakte zijn tiende competitietreffer van het seizoen. De Colombiaan troefde Hellas-verdediger Matteo Lovato af en tikte de bal simpel langs de uitkomende keeper Marco Silvestri.

Napoli verslaat Roma

Ook Napoli doet nog volop mee om een plek in de topvier. De ploeg won met 2-0 van AS Roma door twee treffers van Dries Mertens in de eerste helft.

Napoli staat vijfde met twee punten achterstand op Atalanta, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Roma redt het weer niet in grote wedstrijd: 2-0 nederlaag tegen Napoli