NOS Nieuws

Henk Krol niet herkozen, maar wil in politiek blijven en bed & breakfast beginnen

Henk Krol zegt dat hij actief blijft in de politiek, ook nu de Lijst Henk Krol nul zetels haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van gisteren.

"Het begin is er", schrijft Krol op Twitter over zijn partij. "We gaan met een diepgevoelde motivatie onze politieke beweging Vooruitstrevend Conservatief verder opbouwen." 'Vooruitstrevend Conservatief' is een verwijzing naar de website van zijn partij.

Krol was jarenlang het gezicht van 50Plus. Daar kwam in mei vorig jaar een eind aan toen hij uit de partij stapte en met het voormalige Partij voor de Dieren-Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen de Partij voor de Toekomst oprichtte. Ook die samenwerking liep op de klippen, waarna Krol met zijn eigen lijst de verkiezingen inging.

Hij legt zich neer bij de uitslag. "De kiezer heeft altijd gelijk", zegt hij. Dat het niet lukte om in de Kamer te blijven, wijt hij aan negatieve publiciteit. "Ik ben onder meer geframed als pensioenrover, als oplichter, als subsidiefraudeur en als ruziezoeker. Complete onzin, maar het negatieve resultaat is er."

Hij legt zich er niet bij neer. "Ik ben en blijf een knokker. Dat heb ik met de strijd voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk bewezen. Dankzij uitstekende mensen die achter me staan, zoals partijvoorzitter Pieter Bogaardt, gaan we juist met extra energie door."

Nu hij niet in de Kamer terugkeert wil hij een bed & breakfast beginnen, "ergens in het zuiden" zei hij eerder op Radio Veronica. "Dat is mijn plan B", zegt hij tegen de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl