Sergio Agüero, voor het eerst trefzeker sinds januari vorig jaar

Ook Agüero draagt eindelijk zijn steentje bij aan successeizoen City

De komst van Sergio Agüero zou komende zomer een doorslaggevende rol moeten spelen om Lionel Messi in Barcelona te houden, schrijven de Spaanse media. Agüero, de Argentijnse aanvaller die er negen jaar lustig op los scoorde voor Manchester City, maar van de aardbodem verdwenen lijkt.

Tot vandaag, want in het uitduel met Fulham bepaalde hij de eindstand (0-3), met zijn eerste competitietreffer in bijna veertien maanden.

Waar City al maanden in blakende vorm verkeert, zat het Agüero niet mee de laatste tijd; letsel aan zijn knie, een hamstringblessure en dan nog eens een coronabesmetting op het moment dat hij op de weg terug leek.

Dragende krachten

Nu greep hij zijn kans op bezoek bij degradatiekandidaat Fulham, waartegen hij in de basis mocht beginnen omdat manager Pep Guardiola een aantal van zijn dragende krachten rust gaf.

Manchester United ontvangt zondagavond West Ham United

City speelde zonder onder anderen Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Raheem Sterling en Ilkay Gündogan, maar was wel de bovenliggende partij. Fulham, met Kenny Tete in de basis en Terence Kongolo op de bank, had voor de rust amper de bal.

In de tweede helft ging het ineens hard, want na een uur stond het 0-3. John Stones scoorde van dichtbij met een volley, Gabriel Jesus was trefzeker na gestuntel in de defensie van Fulham, voordat Agüero zijn moment pakte.

City speelt dinsdag in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach. De eerste wedstrijd werd al met 2-0 gewonnen door City.