Liverpool-aanvoerder Georginio Wijnaldum knuffels Sadio Mané na diens 2-0

Liverpool bereikt kwartfinales Champions League na 'thuiszege' op RB Leipzig

Liverpool heeft zonder veel problemen de kwartfinales van de Champions League bereikt door 'thuis' in Boedapest met 2-0 te winnen van RB Leipzig. De eerste wedstrijd, 'uit' in Boedapest, was ook al in 2-0 voor de Engelse kampioen geëindigd. Mohamed Salah en Sadio Mané waren woensdagavond goed voor de doelpunten.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum als aanvoerder, kreeg in de eerste helft genoeg kansen om te scoren, maar zoals wel vaker dit seizoen werden ze allemaal om zeep geholpen. Dat begon al in de derde minuut, toen Thiago in kansrijke positie Mohamed Salah niet wist te bereiken.

Leipzig had in de tiende minuut een uitgelezen kans om na een vlijmscherpe counter de score te openen, maar doelman Alisson bracht knap redding op de inzet van Dani Olmo. Een belangrijke redding, want een snelle Duitse voorsprong had het broze zelfvertrouwen van de Reds ongetwijfeld verder beschadigd.

Bij een veilige 0-0 stand controleerde Liverpool de wedstrijd maar sprong het slordig met de kansen om, waardoor het tweeluik maar niet in het slot werd gegooid. Aan de andere kant was Leipzig in de omschakeling af en toe ook gevaarlijk.

Salah en Mané trefzeker

Na de rust bleef Liverpool de betere ploeg, maar was het na 65 minuten bijna raak voor de Duitsers toen Alexander Sørloth op de lat kopte. De Noor was net als Justin Kluivert na een uur bij Leipzig in de ploeg gekomen.

Liverpool-coach Jürgen Klopp is tevreden tussen zijn manschappen

In de zeventigste minuut was het met de spanning gedaan. Na een snelle uitbraak schudde Salah Leipzig-verdediger Dayot Upamecano van zich af, waarna de Egyptenaar koelbloedig de 1-0 langs keeper Péter Gulácsi schoot.

Vijf minuten later maakte Sadio Mané helemaal een einde aan de Duitse illusies door een voorzet van invaller Divock Origi binnen te tikken.

Trainer Jürgen Klopp kon zo na zes thuisnederlagen op rij eindelijk weer eens lachen, hoewel Liverpool daarvoor wel naar Hongarije moest afreizen.