Vierde official Sebastian Coltescu uit Roemenië, met naast hem de boze Demba Ba
NOS Voetbal

UEFA schorst Roemeense arbiter na racistische uitlatingen naar Webó

De UEFA heeft scheidsrechter Sebastian Coltescu tot aan het einde van het seizoen geschorst. De Roemeen deed begin december dienst als vierde official bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir en was destijds het middelpunt in een incident rond Pierre Webó, de Kameroense assistent-coach van de Turkse club.

Coltescu had Webó 'negru' toenoemd, het Roemeense woord voor zwart. De Kameroener ontstak daarop in grote woede, net als de Senegalese spits Demba Ba. De spelers van beide clubs besloten - er was pas dertien minuten gevoetbald - van het veld te stappen. Het duel werd een dag later uitgespeeld, met andere arbitrage. PSG won met 5-1. Voor dat duel werd er een statement tegen racisme gemaakt.

Spelers PSG, Basaksehir en scheidsrechter Makkelie knielen voor aanvang duel

De UEFA meldt dat Coltescu is geschorst wegens 'ongepast gedrag' en nog voor de zomer een educatief programma moet volgen. Hetzelfde geldt voor Octavian Sovre, die grensrechter was bij de wedstrijd. Ook hij had zich volgens de Europese voetbalbond niet gepast en professioneel gedragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl