PSV moet in Sittard na rust hard werken voor winst op Fortuna

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - PSV

PSV heeft bij Fortuna Sittard een moeizame, maar belangrijke 3-1 overwinning geboekt in de strijd om de tweede plaats. De in vorm verkerende Eran Zahavi was met zijn achtste en negende competitiegoal weer de belangrijkste man voor de Eindhovenaren.

Bij PSV mocht de veelbesproken Mohamed Ihattaren na rust invallen, waarmee de kou tussen de voetballer en trainer Roger Schmidt definitief uit de lucht lijkt.

PSV moest in Sittard harder werken dan aanvankelijk gedacht. Zahavi had in de eerste helft, waarin PSV sterk speelde, nog met twee intikkers voor een comfortabele 0-2 ruststand gezorgd. Daarbij hadden Denzel Dumfries bij de 0-1 en Philipp Max bij de 0-2 met goede acties het voorbereidende werk verzorgd.

Eran Zahavi wordt gefeliciteerd door Denzel Dumfries bij zijn 0-1 voor PSV

Ook na rust leek de ploeg van Schmidt de zaken onder controle te hebben, totdat George Cox na 69 minuten met een kiezelharde pegel voor de aansluitingstreffer van Fortuna zorgde.

De Limburgers trokken vervolgens ten strijde richting de gelijkmaker. Onder anderen Zian Flemming was met een kopbal gevaarlijk, maar PSV, dat plotseling hard moest werken, bezweek niet.

Madueke viert rentree met fraaie goal

Invaller Noni Madueke, die na ruim een maand afwezigheid zijn rentree vierde, maakte voor PSV in de 87ste minuut met een prachtig schot in de bovenhoek van het doel een einde aan de nervositeit bij PSV.

Na afloop ging het bij Fortuna nog even over de zogenaamde 'keeperssoap'. Er was in Sittard onenigheid ontstaan tussen Ultee en keeperstrainer Sieb Dijkstra over het aantrekken van Piet Velthuizen.

De ruzie liep zo hoog op dat Dijkstra uit de technische staf werd gezet. "In topsport horen conflicten, maar het is een hele trieste week die alleen maar verliezers kent", zegt Ultee.

Volgens de trainer speelden er op de achtergrond meerdere dingen, al erkende Ultee dat hij bij het opstellen van Velthuizen voor het duel met FC Groningen een fout heeft gemaakt. "Een keeper die binnen een half uur uitvalt, dat is een slechte inschatting en daar ben ik verantwoordelijk voor."

Ultee over 'keeperssoap' bij Fortuna: 'Geef toe, heb zelf ook fout gemaakt'