Hockeysters boeken nipte zege in Pro League, hockeyers verspelen voorsprong

Pro League: hockeyvrouwen boeken kleine zege op Duitsland

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League hun eerste wedstrijd van het olympische jaar gewonnen. In Amstelveen werd Duitsland na een vroege achterstand met 2-1 verslagen.

Lisa Altenburg zette Duitsland na ruim 10 minuten op voorsprong na een individuele actie. Vlak na rust maakte Frédérique Matla met een tip-in gelijk voor Oranje. Een paar minuten later nam Ireen van den Assem uit een strafcorner de winnende treffer voor haar rekening.

Voor Oranje was het de zevende zege in de Pro League in negen duels. Daarmee gaat Nederland aan kop.

Oranje kwam voor het eerst sinds 4 november van vorig jaar weer in actie in de Pro League. Vier maanden geleden werd België in Brussel met 4-0 verslagen. Sindsdien werden alle duels geschrapt wegens het coronavirus. De hockeysters bereiden zich de komende maanden voor op de Olympische Spelen van Tokio. Op de vorige Spelen in Rio de Janeiro pakte Nederland zilver.

Honderdste overwinning

Het betekende voor bondscoach Alyson Annan haar honderdste overwinning als bondscoach van de Nederlandse hockeysters in 120 interlands.

Zondag is Duitsland opnieuw de tegenstander. Ook die wedstrijd wordt zonder publiek in het Wagener Stadion gespeeld.

De hockeysters vieren de 2-1 van Ireen van Assem tegen Duitsland

Bij de mannen verging het Nederland minder goed. De ploeg van coach Max Caldas verspeelde, eveneens tegen Duitsland, een vroege voorsprong: 2-4.

Jip Janssen sleepte de bal na 7 minuten bij de eerste strafcorner hard op de plank. Het tweede kwart was voor de Duitsers. Constantin Staib scoorde uit een vloeiende aanval en Paul-Philip Kauffmann sloeg de bal door de benen van doelman Pirmin Blaak in het doel: 1-2.

Hockeyers verliezen in Amstelveen met 4-2 van Duitsland in Pro League

Duitsland bleef de bovenliggende partij en Marco Miltkau maakte uit de draai 1-3. De Duitsers waren zuinig op het balbezit en gaven weinig weg.

Nadat Mats Grambusch een kans op de 1-4 had gemist, tikte Staib zijn tweede treffer binnen. Jeroen Hertzberger deed vlak voor tijd nog wel iets terug.