Dolle vreugde bij Barcelona na de 3-0 van Martin Braithwaite

Barcelona naar finale Copa del Rey na comeback tegen Sevilla

FC Barcelona heeft zich ten koste van Sevilla voor de 42ste keer geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De dertigvoudig bekerwinnaar had de uitwedstrijd met 2-0 verloren, dwong thuis ternauwernood een verlenging af en won uiteindelijk met 3-0.

De ploeg van trainer Ronald Koeman domineerde de wedstrijd, maar vijfvoudig bekerwinnaar Sevilla hield lang stand. In de twaalfde minuut kwamen de Catalanen op voorsprong door een afstandsschot van Ousmane Dembélé, maar dat was voor Barça nog niet genoeg om de finale te bereiken.

Na de pauze raakte Jordi Alba de lat en een kwartier voor tijd hield Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen zijn club overeind door een penalty van Lucas Ocampos te stoppen. Het leek bij een doelpunt te blijven, maar in blessuretijd kopte Gerard Piqué alsnog de bevrijdende 2-0 binnen, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Verlenging

Sevilla begon die verlenging met tien man - Fernando had in de blessuretijd zijn tweede gele kaart gekregen - en al snel kopte invaller Martin Braithwaite de 3-0 voor Barcelona binnen, genoeg om de finale te bereiken.

Sevilla kon daarna het tij niet meer keren. Luuk de Jong kreeg ook nog een rode kaart nadat hij al was gewisseld, wegens aanmerkingen op de leiding.

De tweede halve finale wordt donderdag gespeeld en gaat tussen Levante en Athletic Club. De finale van de Copa del Rey is op 4 april.