Mario Bilate en Lex Immers (r) vieren een treffer

NAC nadert tweede plaats; Excelsior bezorgt Jong Ajax forse nederlaag

NAC lijkt zich in de eerste divisie te mengen in de strijd om plaats twee, die recht geeft op directe promotie. NAC was in Breda TOP Oss met 3-0 de baas en kwam op vier punten van De Graafschap, dat tweede staat. Jong Ajax ging op bezoek bij Excelsior hard onderuit; 5-1.

NAC kende een droomstart; Dion Malone raakte de bal geheel vrijstaand voor het doel niet goed, maar die kwam bij Lex Immers. De Hagenaar gaf hem een herkansing en van dichtbij kopte Malone wel raak. Op slag van rust kwam NAC op een 2-0 voorsprong toen na een corner van Mounir El Allouchi Immers raak kopte.

In de tweede helft controleerde NAC het duel en de 3-0 viel in de extra tijd. Nick Venema werd vrijgespeeld en de invaller kapte zich vrij en vond de korte hoek.

Stand eerste divisie

Een week na de spectaculaire nederlaag tegen FC Volendam, waar Jong Ajax in de absolute slotfase een voorsprong weggaf, hebben de Amsterdammers opnieuw een zware tik te verwerken gekregen. Op bezoek bij Excelsior werd met 5-1 verloren.

In een merkwaardig eerste half uur leek Jong Ajax het beste van het spel te hebben en de meeste kansen te creëren, maar was het Excelsior dat drie keer scoorde. Rio Hillen werkte de bal al vroeg in het duel ongelukkig in eigen doel.

Via een prachtig afstandsschot van Julian Baas kwamen de Rotterdammers op een 2-0 voorsprong. Jong Ajax leek vervolgens even helemaal de weg kwijt te zijn en zag Reuven Niemeijer ook nog eens de 3-0 binnenschieten.

Excelsior viert de 3-0 tegen Jong Ajax

Na rust kwam Excelsior er amper meer aan te pas. De Amsterdammers creëerden een groot aantal kansen, maar hadden een benutte penalty van Kenneth Taylor nodig om de 3-1 te maken. Een mooi afstandsschot van Ahmad Mendes Moreira en Joël Zwarts zorgden voor de 5-1 eindstand.

Na 26 speelronden bezet Excelsior de tiende plek in de eerste divisie. Jong Ajax, dat nu vier wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, staat twaalfde.