Hakim Ziyech in duel met Mason Greenwood.

Chelsea en Manchester United in evenwicht, Leicester verder achterop in titelstrijd

Het is een uitstekend weekend geworden voor Manchester City. De landskampioen van 2019 zag zijn concurrenten voor de titelstrijd allemaal punten verspelen. Leicester City ging hard onderuit tegen Arsenal (1-3) en Manchester United speelde 0-0 tegen Chelsea. De voorsprong van Manchester City op nummer twee en stadgenoot United is inmiddels opgelopen tot twaalf punten.

Manchester United en Chelsea maakten er een wedstrijd met een hoog tempo van. Het spel golfde op en neer met beide ploegen die in balbezit een hoge druk te verduren kregen. Ondanks het hoge tempo vielen er in de eerste helft weinig kansen te noteren.

Dat alles ging onder toeziend oog van oud-Ajacieden Hakim Ziyech (Chelsea) en Donny van de Beek (Manchester United). Ziyech begon in de basis en werd na 75 minuten gewisseld. Van de Beek zat negentig minuten op de bank. Ziyech had vlak na rust de 1-0 op de schoen. Zijn inzet van dichtbij werd gekeerd door doelman David De Gea.

Chelsea drong in de slotfase het meeste aan, maar de schaarse mogelijkheden waren niet besteed aan Ziyechs vervanger Timo Werner.

Zeperd Leicester City

Leicester City liep tegen een zeperd op tegen Arsenal. De nummer drie van Engeland verloor thuis met 3-1 van de nummer elf en zag de achterstand op de Manchester City, die zaterdag West Ham United aan de kant zette, oplopen tot dertien punten.

Arsenal-speler David Luiz troost Leicester-spits Jamie Vardy

De start was nog goed voor Leicester. Belgisch international Youri Tielemans schoot al na zes minuten raak nadat hij zomaar het halve veld was overgestoken. Al voor rust boog Arsenal de achterstand echter om. David Luiz kopte raak uit een vrije trap van Willian en Alexandre Lacazette benutte een penalty na hands van Wilfred Ndidi.

Arsenal loopt uit

Na rust bekroonde Nicolas Pépé een counter met de 1-3 en die klap kwam Leicester niet meer te boven. Arsenal domineerde en de ingevallen Pierre-Emerick Aubameyang maakte zelfs nog bijna de 4-1.

Liverpool herstelde zich van de 0-2 nederlaag tegen rivaal Everton van vorige week. Tegen Sheffield United boekte de ploeg - met Georgino Wijnaldum in de basis - een 0-2 zege. Curtis Jones zorgde in de tweede helft met een schuiver van dichtbij voor de openingstreffer. Roberto Firmino verdubbelde de score met een van richting veranderd schot.

Dankzij de eerste zege na vier opeenvolgende nederlagen verkleinde Liverpool de achterstand op nummer vijf Chelsea tot één punt.