NOS Voetbal

Sterk Lille verrast niet: 'Had je verwacht dat ze rode loper zouden uitleggen?'

Klaassen: 'Tegen Lille kan het niet alleen met mooi tikken'

"Gelijk scoren en bij hen de hoop wegnemen", zo omschreef Davy Klaassen het plan van Ajax voor de met 2-1 gewonnen Europa League-return tegen Lille. Dat eerste lukte, door Klaassen zelf, dat tweede "niet helemaal". Klaassen: "Maar het was wel lekker om een buffertje te hebben."

Desondanks werd het "een zwaar potje", beaamde de maker van de 1-0 met een lach. Lille sneed namelijk veelvuldig door de Ajax-defensie en was simpelweg de betere ploeg.

Maar een Franse storm, zover wilde Klaassen niet gaan. "Ik heb weleens erger meegemaakt. Maar ze kwamen meer dan vorige week, ja. Als wij de bal veroverden, waren we hem ook snel weer kwijt. En dan komen zij in hun kracht, de counter."

Ook Erik ten Hag raakte niet in de war van de sterke start van Lille. "Wat had je anders verwacht, dat ze de rode loper zouden uitleggen?", aldus de Ajax-trainer.

Erik ten Hag: 'Dit is een hele grote prestatie van Ajax'

Dat gebeurde niet, allesbehalve dat zelfs. Ten Hag: "Dan moet je het hoofd koel houden. Ik denk dat vandaag met name de routiniers zich van hun beste kant lieten zien, zij hielden het hoofd koel waar een aantal anderen aan de bal minder waren."

Ajax hield het doel met kunst- en vliegwerk nog lange tijd schoon, maar een kwartier voor tijd viel de 1-1 alsnog, uit een rake strafschop. Daarna volgden spannende minuten, waarin Klaassen zag dat Ajax wel overeind bleef.

"Ik kan me voorstellen dat de mensen thuis nog wel denken: poeh", aldus Klaassen. "Maar wij wisten dat we vol aan de bak moesten en geen moment konden verslappen. Ik denk dat als wij gaan bibberen, dat niet goed is."

Ten Hag over Lille: 'Had je verwacht dat ze de rode loper zouden uitleggen?'

Zowel Klaassen als Ten Hag prees de spirit van Ajax. "Als je tegen een sterke tegenstander als Lille speelt, kan het niet alleen met mooi tikken", wist Klaassen. "Dan moet je ook de beuk erin gooien en strijden voor elkaar. Dat hebben we vandaag zeker gedaan."

"Wij hebben de afgelopen jaren, maar ook dit seizoen, de lat zo hoog gelegd dat verwacht wordt dat we iedere wedstrijd heel goed voetballen", aldus Ten Hag. "Maar dat is onmogelijk. Als je titels wilt winnen moet je, ook als je niet goed voetbalt, nog steeds winnen. Dat begrijpt deze ploeg steeds beter."

Uiteindelijk bezorgde David Neres Ajax zelfs nog een 2-1 overwinning, de tweede op Lille in een week tijd, en mogen de Amsterdammers zich opmaken voor de achtste finales. Ten Hag: "Dit is een hele grote prestatie van Ajax. Als je twee keer in staat bent om te winnen van de nummer één van Frankrijk, is dat uitstekend."

Davy Klaassen: 'Tegen Lille moet je ook de beuk erin gooien en strijden voor elkaar'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl