Pierre-Emerick Aubameyang
NOS Voetbalโ€ข

Aubameyang goud waard voor Arsenal, Granada schakelt Napoli uit

Arsenal heeft zich op het nippertje weten te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League. Pierre-Emerick Aubameyang kopte tegen Benfica vlak voor tijd de bevrijdende 3-2 tegen de touwen. In Rome werd het vorige week 1-1.

Aubameyang liet de Londenaren in de eerste helft ook al juichen. Na een splijtende pass van Bukayo Saka rondde de Gabonees op fraaie wijze af.

De Portugezen kropen daarna uit hun schulp en lieten richting het rustsignaal steeds meer van zich horen. Zo kopte Jan Vertonghen uit een vrije trap vanaf rechts over het doel van Arsenal.

Vlak voor de pauze viel de 1-1 alsnog, na een toegekende vrije trap van de Nederlandse arbiter Bjรถrn Kuipers. Diogo Goncalves schoot de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek.

Diogo Goncalves schiet fraai raak

Het werd na ruim een uur spelen nog mooier voor Benfica. Arsenal-middenvelder Dani Ceballos kopte te kort terug op keeper Bernd Leno, waardoor Rafa Silva kon profiteren: 1-2.

Arsenal toonde veerkracht door snel de gelijkmaker aan te tekenen. Kieran Tierney knalde met links knap raak en dat zorgde voor een open slotfase. Daarin etaleerde Aubameyang, wederom op aangeven van Saka, zijn klasse.

Napoli slaagde er niet in om in eigen huis de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Granada weg te poetsen. De Italianen wonnen weliswaar met 2-1, maar dat was niet voldoende.

Piotr Zielinski opende al na drie minuten de score namens de thuisploeg en die treffer leek de voorbode voor een mooie Napolitaanse avond. De 1-1 van รngel Montoro kwam dan ook aan als een mokerslag.

In de tweede helft zorgde Fabian voor weer wat hoop bij Napoli, maar de benodigde twee goals bleven in het vervolg uit.

Bekijk hieronder alle uitslagen in de Europa League. De clubs met een * hebben zich geplaatst voor de achtste finales.