NOS Voetbal

Promes komt thuis in Moskou: 'Spartak is het Ajax van Rusland'

Promes komt thuis in Moskou: 'Spartak is het Ajax van Rusland'

"Spartak Moskou is het Ajax van Rusland. Een club waar ik prijzen mee heb gewonnen en die altijd een bijzondere plek in mijn hart heeft gehad. Dat ik kon terugkeren was voor mij een kans en een droom die is uitgekomen."

Aan het woord is Quincy Promes, die vandaag officieel werd gepresenteerd in de Russische hoofdstad en daarmee het hoofdstuk Ajax na bijna twee jaar heeft afgesloten. Met zijn overgang, die gisteren rondkwam na weken in de lucht te hebben gehangen, is 8,5 miljoen euro gemoeid, exclusief bonussen.

In Amsterdam kwam de aanvaller weinig meer aan spelen toe en dat speelde mee in zijn beslissing om te vertrekken. "Ajax is een fantastische club, waar ik te maken had met concurrentie. Ik viel er op dit moment net buiten. Dan is het het beste om thuis te komen bij Spartak."

Het moment waarop Quincy Promes zijn contract bij Spartak Moskou tekent

Oranje-international Promes kwam eerder al vier jaar uit voor de Russische topclub en is er nog altijd zeer geliefd. In Nederland kwam hij eind vorig jaar juist negatief in het nieuws toen hij gearresteerd werd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Enkele dagen later kwam hij vrij, een eventueel proces mag hij in vrijheid afwachten.

De voetballer heeft vertrouwen in een goede afloop van de zaak. "Het is iets wat op de achtergrond speelt. Ik mag er niet veel over zeggen. Ik laat het over aan mijn advocaten en probeer mij te focussen op het voetbal. Dat heb ik altijd gedaan. De rest, dat zijn randzaken."

"Gefeliciteerd met je terugkeer, Quincy", valt te lezen bij het stadion van Spartak Moskou

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl