NOS Voetbal

Giroud maakt met acrobatische omhaal het verschil voor Chelsea tegen Atlético

  • Reuters Connect
    Olivier Giroud hangt in de lucht tijdens zijn omhaal
  • Reuters Connect
    De videoscheidsrechter keurt de omhaal van Olivier Giroud goed
  • Reuters Connect
    Hakim Ziyech in actie tegen Atlético Madrid
  • Reuters Connect
    Antonio Rüdiger wordt uitgedaagd door Luis Suárez

Chelsea heeft het uitduel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League met 0-1 gewonnen. Olivier Giroud bezorgde de Londenaren in Boekarest (in Spanje is een reisbeperking voor Engelse clubs) met een acrobatische omhaal de winst.

Het was enige tijd onzeker of de goal wel werd goedgekeurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt goed omdat Mario Hermoso van Atlético de bal het laatste zetje had gegeven.

Ziyech begint weer op de bank

De nieuwe trainer van Chelsea, Thomas Tuchel, had in zijn basiself wederom geen plaats ingeruimd voor Hakim Ziyech. De oud-Ajacied werd een kwartier voor tijd ingebracht toen het al 1-0 was.

Het tempo van de wedstrijd lag hoog voor rust, maar door die gehaastheid ging het aanvallend ook vaak mis. Atlético kreeg via Thomas Lemar (net naast) een kansje en Timo Werner was na een fraaie actie dicht bij de 0-1 voor Chelsea met een schot in de korte hoek (Jan Oblak redde).

Giroud tekende na rust met zijn fraaie omhaal voor de enige treffer en Werner was met een schot in het zijnet nog dicht bij de 0-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl