FC Volendam viert feest na de 3-2

FC Volendam draait 2-0 achterstand om na krankzinnige slotfase tegen Jong Ajax

FC Volendam heeft na een krankzinnig slot een 3-2 zege geboekt op Jong Ajax. De ploeg van trainer Wim Jonk keek na 94 minuten tegen een 1-2 achterstand aan maar wist dat in de extra tijd om te buigen tot een 3-2 overwinning.

Jong Ajax kwam in het vissersdorp sterk voor de dag met onder andere basisplaatsen voor Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp. Pas na rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Naci Ünüvar en Kuan Fitz-Jim.

Slotfase

In de 85ste minuut bracht ex-Ajacied Zakaria El Azzouzi de spanning terug in de wedstrijd. Volendam geloofde er daarna weer volledig en en greep het initiatief. Samuele Mulattieri zette zijn club in de 95ste minuut vanuit de kluts naast Jong Ajax.

Gelijk vanaf de aftrap profiteerde El Azzouzi vervolgens van geklungel van Youri Regeer (hij speelde bal in de voeten van El Azzouzi) en kon zo de winnende binnenschieten.

Volendam bezet na 24 speelronden de achtste plaatst. Jong Ajax heeft een duel meer gespeeld en staat twaalfde. De achtste plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-off om promotie naar de eredivsie.