Frenkie de Jong pept zijn ploeggenoten nog eens op

Barcelona loopt thuis averij op tegen laagvlieger Cádiz: 1-1

FC Barcelona heeft in La Liga niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Atlético Madrid zaterdag verrassend in eigen huis tegen Levante leed (0-2). Barça moest zondag in de slotfase van het duel met Cádiz de 1-1 slikken. Real pakte zaterdag wel drie punten bij Real Valladolid (1-0).

De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam na een half uur op voorsprong: Lionel Messi benutte een penalty nadat Pedri werd gevloerd. Voor de Argentijn was het sowieso een mooie dag: hij speelde zijn 506de competitiewedstrijd voor Barcelona en dat is een clubrecord. Het oude record was in handen van Xavi, die tussen 1998 en 2015 bij de Catalanen speelde.

Lionel Messi viert de 1-0 na zijn benutte strafschop tegen Cádiz

Voor rust werden ook nog doelpunten van Frenkie de Jong en Pedri afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust vergat het betere Barça de genadeklap uit te delen. Cádiz speelde weinig klaar in Camp Nou, maar kwam in de 89ste minuut toch langszij. Na een domme overtreding van Clément Lenglet benutte Álex de toegekende strafschop.