Naci Ünüvar (r) opent de score voor Ajax

Lijstaanvoerder Cambuur morst punten bij Jong Ajax, NAC wint wel

Koploper SC Cambuur heeft in de eerste divisie na drie zeges op rij punten gemorst tegen middenmoter Jong Ajax. In Amsterdam kwam de ploeg van Henk de Jong vrijdagmiddag niet verder dan 1-1.

Een dag na de Europese overwinning van de hoofdmacht van Ajax tegen Lille, begon de Amsterdamse beloftenploeg met Lassina Traoré in de spits. De aanvaller speelde in het eerste deel van het seizoen veel wedstrijden in Ajax 1, raakte geblesseerd en werkt sinds drie weken aan zijn rentree bij Jong Ajax. Donderdag zat hij wel op de bank tegen Lille.

De Friezen sneden vlot door de wankele Ajax-defensie heen, maar de kansen waren niet aan Issa Kallon en Nick Doodeman besteed. Wat ongelukkig kwam Cambuur op achterstand: David Sambissa verstapte zich bij de zijlijn, verloor zo de bal en zag Naci Ünüvar scoren. De inzet van de 17-jarige belofte werd in eerste instantie gekeerd door Cambuur-keeper Sonny Stevens, maar in de rebound was het wel raak.

Mühren scoort weer

Topschutter Robert Mühren bracht zijn ploeg vlak na rust op gelijke hoogte. De Cambuur-spits, die vlak voor de pauze ook al twee keer dichtbij was, zag zijn harde schot nu wel via de handen van Ajax-keeper Kjell Scherpen in het doel verdwijnen. Voor Mühren was het zijn 24ste competitietreffer in 23 duels en zijn 50ste in dienst van Cambuur.

Robert Mühren viert zijn doelpunt met Issa Kallon

Daarna gingen beide ploegen op jacht naar het winnende doelpunt, zonder succes. Namens Cambuur kwam Kallon het dichtst bij de 1-2, maar hij schoot in het zijnet. Traoré had in de blessuretijd de winnende voor Ajax op zijn schoen, maar schoot de bal net over het Cambuur-doel.

Vier punten voorsprong

Cambuur, dat de eerste ontmoeting met Jong Ajax op 7 november verloor (3-2), moest genoegen nemen met een punt tegen de nummer 12 van de Keuken Kampioen-divisie. De voorsprong op achtervolger De Graafschap is nu vier punten.

NAC wint

De nummer vier van de eerste divisie, NAC Breda, wist wel te winnen. De ploeg van Maurice Steijn was in Dordrecht met 3-2 te sterk voor de nummer 19 van de ranglijst, FC Dordtrecht.