NOS Voetbal

Ten Hag verwacht mooie clash in Lille: 'Onze speelstijl ligt hun niet'

Ten Hag verwacht mooie clash in Lille: 'Onze speelstijl ligt hun niet'

Ajax zal beter moeten zijn dan vorig jaar om donderdagavond een goed resultaat te behalen bij Lille OSC, zo zei trainer Erik ten Hag tijdens de persconferentie aan de vooravond van het Europa League-duel in Noord-Frankrijk.

Vorig seizoen won Ajax in de groepsfase van de Champions League twee keer van Lille. "De 3-0 was geflatteerd, de 2-0 was zeker verdiend. Onze speelstijl ligt Lille niet, die vinden ze vervelend. Maar dit keer zullen de ruimtes kleiner zijn en zijn ze nog scherper in de omschakeling. Maar als we goed zijn, heb ik er vertrouwen in", aldus Ten Hag.

"Lille heeft zijn ploeg grotendeels bij elkaar kunnen houden en heeft zich zelfs versterkt. Wij zijn opnieuw begonnen, maar zitten ook in een goede ontwikkeling. Het wordt wat dat betreft een mooie clash."

Geen Mazraoui

De Amsterdammers zullen het zonder verdediger Noussair Mazraoui moeten doen. De Marokkaans international viel afgelopen weekend tegen Heracles Almelo geblesseerd uit en is niet op tijd hersteld. Devyne Rensch is de logische vervanger van Mazraoui.

Noussair Mazraoui

Daarnaast kan Ten Hag geen beroep doen op Ryan Gravenberch (één duel geschorst), André Onana (een jaar geschorst) en Sébastien Haller, die per ongeluk niet is ingeschreven voor de Europa League.

"Haller voegt zeker iets toe aan ons spel", zei Ten Hag. "Maar zonder hem hebben we, in het korte verleden maar ook de afgelopen jaren, ook goede resultaten behaald en ook een hele goede voorhoede kunnen opstellen."

Ten Hag kan ieder geval weer gebruik maken van spits Lassina Traoré, die na een blessure terug is in de wedstrijdselectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl