De Graafschap wint voor de zesde keer op rij
NOS VoetbalAangepast

De Graafschap blijft winnen, Mulenga (37) bezorgt Go Ahead Eagles zege

De Graafschap heeft in eigen stadion met 1-0 gewonnen van MVV Maastricht. Door de zesde zege op rij staan de Doetinchemmers in punten gelijk met SC Cambuur, dat wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft.

Jordy Tutuarima maakte na ruim een half uur de enige treffer van de wedstrijd, waarin Melvin Platje halverwege de tweede helft zijn rentree op de Nederlandse velden maakte.

De 32-jarige Platje wordt gehuurd van Bali United, de club waar hij is uitgegroeid tot superster na het winnen van de Indonesische landstitel in 2019.

Vroege treffer Mulenga bezorgt Eagles zege

Go Ahead Eagles is dankzij een marginale zege in het spoor gebleven van NAC Breda (1-0). De 37-jarige Jacob Mulenga was zaterdagmiddag tegen Telstar de matchwinner.

NAC had op vrijdagavond weinig moeite met Eindhoven en liep daardoor drie punten uit op Go Ahead Eagles, in de strijd om plek vier.

Mulenga (tweede links) na zijn treffer.

Mulenga had zijn vijfde treffer van het seizoen er al snel inliggen. Na vijf minuten was het raak voor de Zambiaanse spits, op aangeven van Boyd Lucassen. Mulenga had vlak na zijn openingstreffer ook de 2-0 op zijn schoen, maar Telstar-doelman Jasper Schendelaar bracht redding.

Dat alles gebeurde op voor beide ploegen vreemde bodem. Het veld in de Adelaarshorst, thuisbasis van Go Ahead, is onbespeelbaar waardoor werd uitgeweken naar het stadion van Heracles Almelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl