Levante viert de openingsgoal bij Athletic
NOS Voetbal

Tweede bekerfinale in twee weken nog ver weg voor Athletic

Athletic Club heeft in de heenwedstrijd tegen Levante in de halve finales van de Copa del Rey met pijn en moeite gelijkgespeeld: 1-1. Daarmee krijgen de Basken nog een zware taak om in de return op 4 maart in Valencia de tweede opeenvolgende bekerfinale van het seizoen te bereiken.

In Bilbao zette Gonzalo Melero de bezoekers na beroerd verdedigen van Athletic op voorsprong. Na rust stond Levante constant onder druk, maar voorkwam doelman Dani Cardenas met reddingen op pogingen van Iñaki Williams en Álex Berenguer Baskische goals. Alleen Iñigo Martínez vond in de 58ste minuut het net.

Iñigo Martínez (r) kopt de 1-1 binnen

Mocht Athletic zich plaatsen voor de finale, dan komt er een historische maand aan voor de Basken. Op 4 april speelt Athletic de vorig jaar vanwege het coronavirus uitgestelde bekerfinale van het seizoen 2019/2020 tegen Real Sociedad en op 17 april staat de finale van dit seizoen op het programma.

In januari pakte Athletic al de eerste prijs van het seizoen, de Spaanse Supercup door FC Barcelona na verlenging met 3-2 te verslaan in Sevilla. De winnaar van het treffen tussen Athletic en Levante treft in de finale Sevilla of Barça. Sevilla won woensdag de heenwedstrijd tegen FC Barcelona met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl