In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Tuincentrum in Lisse verwoest door brand, twee brandweermannen gewond

Bij een tuincentrum in Lisse is vanmiddag rond 13.00 uur brand uitgebroken. Bij het blussen raakten twee brandweermannen gewond.

De brandweermannen werden waarschijnlijk geraakt door rondvliegende brokstukken van ontplofte gasflessen. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht, de ander is ter plaatse behandeld door een ambulancemedewerker. Ze maken het naar omstandigheden goed.

Pand verloren

Er waren werklui aan het lassen op het dak toen het vuur uitbrak. "Wij zaten in de kantine en toen moesten we weg", zegt een medewerker tegen Omroep West. Volgens de brandweer zijn alle medewerkers in veiligheid gebracht.

Het pand was niet meer te redden. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg naar loodsen en aanbouwen aan de achterkant van het tuincentrum. Rond 20.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het tuincentrum vlakbij de Keukenhof is in oktober vorig jaar gewisseld van eigenaar en wordt verbouwd. De opening stond gepland voor maart dit jaar. "We zijn er helemaal kapot van", zegt een geëmotioneerde medewerker, die op tijd naar buiten kon komen. "Dit is niet normaal."

Advertentie via Ster.nl