Heerenveen-spits Veerman bezorgt Vitesse nieuw puntenverlies

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Vitesse

Vitesse is tegen het derde puntenverlies op rij aangelopen. Een late treffer van Henk Veerman bezorgde sc Heerenveen de volle buit tegen de Arnhemmers, die 2021 begonnen met vijf opeenvolgende zeges (waarvan één in de beker). Ondanks de nederlaag staat Vitesse nog altijd derde op de ranglijst achter koploper Ajax en PSV.

De Friezen waren voor rust het dichtst bij succes toen Joey Veerman (na hands van Danilho Doekhi) een strafschop mocht nemen. Vitesse-doelman Remko Pasveer koos echter de juiste hoek en keerde de inzet.

Vitesse-doelman Remko Pasveer gaat naar de goede hoek bij de strafschop van Joey Veerman

Eerder had Heerenveen voor gevaar gezorgd via Henk Veerman en Tibor Halilovic. Aan de andere kant misten Oussama Darfalou en Lois Openda kansen voor de gasten, die aantraden zonder de geblesseerde smaakmaker Oussama Tannane.

In de tweede helft hield keeper Pasveer Vitesse op de been door een schot van Halilovic te stoppen. Een kopbal van Jan Paul van Hecke schampte de lat, maar Henk Veerman scoorde wel met het hoofd. Vitesse drong daarna nog aan. Maximilian Wittek dwong doelman Erwin Mulder vlak voor tijd tot een redding.

Het was voor het eerst in 25 eredivisiewedstrijden dat Vitesse, dat tegen VVV-Venlo (4-1 nederlaag) en RKC Waalwijk (1-1) ondanks het puntenverlies nog wel scoorde, geen doelpunt wist te maken.