Lionel Messi

Barça knokt zich langs Athletic, Atlético tien punten voor op concurrentie

FC Barcelona is in de Spaanse competitie op gelijke hoogte gekomen met Real Madrid door in eigen huis met 2-1 te winnen van Athletic Club. De achterstand op koploper Atlético Madrid, dat won bij Cadiz, is echter nog altijd fors: tien punten.

Barcelona en Athletic troffen elkaar voor de derde keer in 25 dagen. Barça won in Bilbao met 3-2, maar moest de Supercup na extra tijd in een keihard treffen aan Athletic laten. De ploeg van coach Ronald Koeman begon ditmaal uitstekend. Er werden flink wat kansen gecreëerd en Lionel Messi scoorde met een mooie vrije trap, waartegen ook een extra verdediger op de doellijn niet bestand was.

Barça, met Frenkie de Jong in de basis, begon slordig en onrustig aan de tweede helft en al snel gleed Jordi Alba de bal in eigen doel. De Catalanen hadden het ook daarna lastig, maar pakten toch drie punten na een treffer van Antoine Griezmann,die scoorde na een prachtige aanval.

Koploper Atlético loopt uit

Eerder op de dag verstevigde Atlético Madrid zijn de koppositie in La Liga. De tienvoudig kampioen won in een aantrekkelijk duel met 4-2 bij Cádiz en heeft nu tien punten voorsprong op Barcelona en Real Madrid, dat zaterdag in eigen huis met 2-1 verloor van Levante, en ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Cádiz weerde zich kranig, maar Luis Suárez zette Atlético na een half uur met een fraaie vrije trap op voorsprong. Kort daarna krulde Álvaro Negredo de 1-1 binnen, maar met een heerlijke voetbeweging zorgde Saúl vlak voor rust voor de 1-2.

Luis Suárez is blij met een doelpunt tegen Cádiz

Luis Suárez scoorde kort na rust opnieuw, nu vanaf de stip. Het was alweer het veertiende doelpunt van het seizoen voor de voormalige Barcelona-speler uit Uruguay.

Cádiz gaf niet op, bleef de aanval zoeken en Negredo maakte er met de 2-3 weer een wedstrijd van. De strijdende thuisploeg kreeg nog enkele behoorlijke kansen op de gelijkmaker, maar vlak voor tijd besliste Koke de wedstrijd met de 2-4.