Thomas Müller (l) en Serge Gnabry vieren de 4-1 tegen Hoffenheim

Bayern neemt revanche op Hoffenheim, rentree Huntelaar bij Schalke

Bayern München heeft in de Bundesliga met ruime cijfers gewonnen van nummer elf Hoffenheim: 4-1. De koploper nam zo revanche voor de 4-1 nederlaag die het in september bij Hoffenheim leed.

Bayern nam direct het initiatief in de wedstrijd. Thomas Müller raakte met een slim boogballetje nog de lat, maar na een half uur kopte Jérôme Boateng de thuisploeg alsnog op 1-0.

Müller leek het duel kort voor rust te beslissen door op aangeven van Robert Lewandowski de 2-0 binnen te knallen, maar een minuut later deed Andrej Kramaric al iets terug. Na rust stelden Lewandowski (intikker) en Serge Gnabry (lage schuiver) de zege alsnog veilig.

Huntelaar terug bij Schalke, Chong naar Brugge

Bij Schalke 04 maakte Klaas-Jan Huntelaar na 3,5 jaar zijn rentree. De spits, die onlangs overkwam van Ajax, viel in het duel bij Werder Bremen (1-1) 10 minuten voor tijd in. Het stond toen al 1-1 door doelpunten van Omar Mascarell (Schalke) en Kevin Möhwald (Werder).

Bij Werder, dat diep in blessuretijd nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, bleef Tahith Chong de hele wedstrijd op de bank. Later op de avond werd bekend dat hij het seizoen af zal maken bij Club Brugge.

Klaas-Jan Huntelaar in actie tegen Werder Bremenf

De Belgische club huurt de aanvaller voor een half seizoen van Manchester United, dat hem sinds de zomer had gestald bij Werder. In Brugge wordt hij na Ruud Vormer, Stefano Denswil, Bas Dost en Noa Lang de vijfde Nederlander.

Leipzig te sterk voor Leverkusen

RB Leipzig won de topper tegen Bayer Leverkusen. De nummer twee was de nummer vier thuis met 1-0 de baas en staat nog altijd op zeven punten van Bayern. Bij Leverkusen draait het al een tijdje niet. De ploeg van trainer Peter Bosz won op weg naar dit duel maar één van de zes competitieduels.

Bosz besloot zijn ploeg aan te passen. Leverkusen begon zonder echte spits en met een versterkt middenveld. Dat hielp enigszins; de bezoekers kwamen voor rust amper in de problemen.

Leipzig werd wel sterker en na rust opende Nkunku na een mooie actie de score. Leverkusen moest in de achtervolging, maar Leipzig bleef het gevaarlijkst. Zo raakte Sorloth de paal en Sabitzer de lat.