Boussaid knalt Utrecht wonderschoon ten koste van Sparta linkerrijtje in

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Sparta Rotterdam

Othman Boussaid heeft FC Utrecht met een zondagsschot drie punten bezorgd tegen Sparta. In de wedstrijd die leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, knalde de invaller de bal een paar minuten voor tijd steenhard de bovenhoek in: 1-0.

FC Utrecht stijgt door de tweede zege op rij naar de achtste plek in de eredivisie, maar de Domstedelingen mogen zich erg gelukkig prijzen met de manier waarop.

De ploeg van René Hake leek zijn kansen op een goed resultaat in de eerste helft verspeeld te hebben; een stiftje van Bart Ramselaar mislukte, een vrijstaande Gyrano Kerk kreeg de bal niet onder controle en Joris van Overeem schoot hopeloos over.

Met de minuut saaier

Trainer Henk Fraser zette Sparta na die onrustige openingsfase een stuk beter neer, waarna Utrecht er niet meer doorheen leek te komen.

Bekijk hieronder de reacties van René Hake, Henk Fraser en Othman Boussaid.

Matchwinner Boussaid is frustraties te boven, Sparta baalt: 'Zo is sport'

De wedstrijd werd na rust met de minuut saaier en Sparta leek met een gelijkspel de Utrechtse aanval op de virtuele achtste plek eenvoudig af te slaan. Op het moment dat een doelpunt er niet meer in leek te zitten, kapte Boussaid zich vrij en was zijn uithaal zelfs de sterk keepende Maduka Okoye te machtig.

"Ik raakte hem heel goed", glunderde Boussaid na zijn hoogstandje. "Toen ik de bal op mijn linkervoet nam, had ik al een gevoel van: die gaat er sowieso in."